BierPong Spel bij je feest

Voeg voor nog meer pret bij je gekozen themafeest het “BierPong spel” (ook bekend als beer pong spel) toe als extra opdracht. Natuurlijk kan het voor de jongeren onder ons ook worden gespeeld in een alcoholvrije versie. Geschikt voor thuisfeestjes, themafeestjes, kinderfeestjes thuis, familiefeest, vriendenfeest, verenigingsfeest, scouting- of schoolkampen, personeelsfeest. Zie onder de algemene informatie de mogelijkheden voor aanpassingen aan diverse thema’s.

Benodigdheden
  • voor elk team één normale pingpongbal
  • zes tot tien rode bierpong bekers (of andere kleur, afhankelijk van het gekozen thema)
  • zes tot tien blauwe of groene bierpong bekers (of andere kleur, afhankelijk van het gekozen thema)
  • bierpong tafel of extra lange party tafel
  • voor elk team een bekertje water
  • circa 4 liter bier/alcoholvrije drank of 10 flesjes bier
Voorbereiding

Op de tafel wordt met zes (voor kinderen) tot tien bekers (voor volwassenen) een opstelling gemaakt in een driehoek formatie. Met zes bekers is dit 3-2-1, met tien bekers 4-3-2-1. Deze opstelling staat tegenover die van het andere team. Elk team heeft daarnaast een beker met water, voor het schoonmaken van de bal.

Het Spel

Vul de opgestelde bekers allemaal ongeveer tot de helft met bier of een alcoholvrije drank (kinderen).

Het doel is om de pingpongbal vanaf een afstand in een beker van de tegenstander te gooien of stuiteren. Lukt dit niet dan mag het andere team gooien. Lukt dit wel, dan moet de tegenstander de inhoud van de die beker leegdrinken en wordt de lege beker van de tafel verwijderd. De pingpongbal wordt vervolgens schoon gespoeld in het waterbakje. Dan is het andere team aan de beurt om te gooien.

Het Werpen

Bij het werpen worden verschillende technieken toegestaan:

  • Bij de boogbal probeert een speler de bal met een perfecte boog in de beker van de tegenstander te gooien. De beste techniek is hier een onderhandse worp met de bal tussen wijsvinger en duim.
  • Bij de strakke bal of ‘streep’ probeert een speler de bal bovenhands snel en recht in een beker te gooien. Het probleem bij deze werptechniek is dat de precisie van de bal sterk afneemt. Mikken wordt moeilijk.
  • Bij de stuiterbal gooit een speler de bal op de tafel en moet deze na één stuiter in de beker terechtkomen.
Wie wint?

Het team dat als eerste geen beker meer op zijn speelhelft heeft staan, heeft verloren en verdient geen punten. De winnaars verdienen bonuspunten die op het scoreformulier van het betreffende themafeest worden bijgeschreven. De spelleiders bepalen hoeveel punten dat zijn. Advies is om niet meer dan 10 punten toe te kennen omdat anders het verschil in punten tussen de teams soms niet meer is in te halen. 

Voor verhuurmogelijkheden gebruik je onderstaande knop.

Aanpassen aan verschillende themafeesten

Voor het MolPong spel gelden iets andere regels. (Zie hier onder.)

Molpong Spel:

Vul de bekers met bier of groene limonade. Leg onder de bekers winst- of verliesmollars, jokers, 1 vrijstelling en 6 opdrachtkaartjes (zoals ‘pak een joker van een andere kandidaat af’ of ‘je mag nogmaals stuiteren’). Zodra de beker moet worden leeggedronken, komt tevoorschijn wat er onder ligt. Degene die het balletje in de beker heeft gestuiterd, mag dit hebben of uitvoeren (in geval van opdrachtkaartje).

Uiteraard ontvangt de Mol vooraf tips.

Een materialenset voor Mol pongen is ook mee te bestellen met een postpakket. Je ontvangt dan 12 (mini set) tot 20 (maxi set) bierpong bekers , 2 pingpongballen, 2 waterbekertjes, 1 spelregelkaart, kaartjes met opdrachten, winst- of verliesmollars, jokers en een vrijstelling.

Mini set € 7,50 – Maxi set € 9,00

Robinsonpong Spel:

Doe in plaats van bier bijvoorbeeld kokosmelk, ananassap, water, blauwe aquarius, groene limonade, stukjes banaan of ander fruit, pinda’s, kokosbrood, snoep in de vorm van spinnen of slangen in de bekers. Voor ouderen kan je het ook wat meer als Expeditie Robinson uitvoeren door er ook enkele minder smakelijke dingen in de bekers te doen.

I Love Hollandpong Spel:

Doe in plaats van bier bijvoorbeeld rode limonade, melk, en blauwe aquarius, oranje limonade, stukjes kaas, bitterballen, pepernoten of iets dergelijks in de bekers.

Jongens VS Meisjespong Spel:

Doe in plaats van bier bijvoorbeeld rode limonade en blauwe aquarius in de bekers. 

Hawaïpong Spel:

Doe in plaats van bier bijvoorbeeld kokosmelk, ananassap, water, blauwe aquarius, groene limonade, stukjes banaan of ander fruit, pinda’s, kokosbrood, snoep in de vorm van spinnen of slangen in de bekers.

Zwerkbalpong Spel:

Hoe Zwerkbalpong eruit ziet of hoe je het zelf kunt maken, zie je hier. Uiteraard vul je de bekers met boterbier. Het spel gaat hetzelfde als gewoon bierpongen, alleen moet je proberen de pingpongbal ook door de Zwerkbal-ringen te gooien voordat hij in het bekertje terechtkomt.